Tekst op de pagina kunt u groter maken door op Ctrl+ te klikken.

Gratis energie advies

Gratis energie-adviezen voor woningbezitters!
Is uw woning energiezuinig? Wilt u graag maatregelen nemen om uw huis te verduurzamen en daarmee geld te besparen? Maar weet u niet waar te beginnen? Dan is een energiescan van uw woning iets voor u.  De gemeente betaalt hieraan mee!

Energiescan
Een energiescan geeft in één oogopslag aan waar in de woning de meeste besparingen zijn te vinden. Ook geeft het advies aan wat de globale kosten en terugverdientijden van de maatregelen zijn. Op die manier kunt u eenvoudig bepalen welke maatregelen u wilt nemen. Voorbeelden hiervan zijn: het plaatsen van zonnepanelen, dak-, muur- en vloerisolatie, maar ook het vervangen van gloeilampen voor ledlampen.

Subsidie
Als particulier vraagt u subsidie aan voor de kosten van een gecertificeerde adviseur die een advies of een energiescan heeft gemaakt voor het duurzamer maken van uw eigen woning. Deze subsidie is beschikbaar gesteld om het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in bestaande woningen te stimuleren.

Voor deze subsidie gelden de volgende voorwaarden:

·                     U bent eigenaar van een woning die vóór 1990 gebouwd is.

·                     U gaat niet vervangend bouwen of ver(nieuw)bouwen.

·                     In het advies worden geen maatregelen voorgesteld die al verplicht zijn vanwege het Bouwbesluit.

U ontvangt €150 subsidie op het advies en €150 extra subsidie wanneer u ook maatregelen uit het advies heeft laten uitvoeren. Hiermee is het energie-advies in de meeste gevallen gratis!

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website www.katwijk.nl/duurzaamheidsfonds of kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 071-4065000.