Tekst op de pagina kunt u groter maken door op Ctrl+ te klikken.

Nieuwe bloembakken Westerhage

WELLANT COLLEGE VULT WESTERHAGHE BLOEMBAKKEN

Afgelopen week zijn leerlingen van het Wellant College in Rijnsburg begonnen met het invullen van de tientallen lege bloembakken, zogeheten boomspiegels in de wijk Westerhaghe. De school doet dit op verzoek van wijkbewoner Henk Westra. Die reageerde onlangs op een oproep van de school om buitenschoolse activiteiten aan te melden. Westra maakt zich al geruime tijd enigszins zorgen over de uitstraling van de wijk. De lege, veelal vervuilde bakken in De Waal, Wagenaarstraat en Camphuijssenstraat deden die uitstraling geen eer aan en fungeerden nu niet bepaald als een visitekaartje. Dat moest toch anders kunnen dacht hij. Hij riep de hulp in van het Wellant College (de school ligt aan de rand van de wijk) en die zag het opschonen en beplantingsplan van de bakken wel zitten. Met een financiële bijdrage van de wijkraad Rijnsburg heeft de school onlangs planten aangekocht. Docent Rob Oosterveer is inmiddels met een aantal klassen de bakken aan het opschonen, om nadat ze van nieuwe bemeste tuinaarde zijn voorzien te beplanten. De school hoopt de klus binnenkort af te ronden en zal vervolgens ook het onderhoud, als praktijkles, voor haar rekening nemen. Westra hoopt dat wijkbewoners geïnspireerd zullen raken door de gevulde bloembakken en in de toekomst ook zelf wat meer met planten en bloemen, via zogeheten geveltuintjes, aan de slag zullen gaan. Image_1 Image_2