Tekst op de pagina kunt u groter maken door op Ctrl+ te klikken.

Anti inbraakkeet in Rijnsburg

De wintermaanden zijn al jaren een populaire tijd voor inbrekers. De donkere dagen bieden meer kans ongezien een woning in te sluipen of open te breken. Het aantal woninginbraken in deze periode stijgt niet alleen landelijk, maar ook in onze gemeente. De gemeente en politie monitoren de cijfers. Op dit moment ziet de politie een toename van het aantal woninginbraken in Rijnsburg. De wijk Frederiksoord in Rijnsburg was met 10 woninginbraken in 2018 ook het vaakst getroffen. Politie en gemeente doen zoveel mogelijk om daders te pakken en het aantal woninginbraken terug te dringen, maar zij kunnen het niet alleen! Ook u kunt hier iets aan doen.

Helpt u mee? Door goed toezicht in de wijk en/of aanpassingen aan woningen kunnen veel gevallen van inbraak worden voorkomen. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de maatregelen die zij kunnen nemen. Daarom hebben gemeente, politie en wooncorporatie Dunavie de handen ineen geslagen. Samen willen zij buurtbewoners zo gemakkelijk mogelijk informatie en advies geven om inbraak tegen te gaan.

Anti-inbraakkeet

Maandag 4 februari 2019 wordt een inbraakkeet geplaatst op de Koningin Julianalaan in de wijk Frederiksoord in Rijnsburg, ter hoogte van snackbar de Klink. De keet is die week op 3 momenten bemand door politie, Dunavie en gemeente met het doel inwoners te informeren over woninginbraken.

U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen!  Alle bezoekers ontvangen een handig presentje.

Langskomen kan op:

  • Maandag 4 februari 2019, van 09:00-11:00 uur
  • Dinsdag 5 februari 2019, van 13:00-15:00 uur
  • Woensdag 6 februari 2019, van 17:00-19:00 uur

 

Kleurplaatactie Speciaal voor kinderen heeft het politieteam Katwijk een kleurplaatactie uitgeschreven. De kleurplaten kunnen worden opgehaald in de keet, onder begeleiding van een volwassene. Kinderen kunnen de kleurplaten tot 11 februari inleveren op het politiebureau in Katwijk. De winnaar van de actie wint een rondleiding voor de hele klas op het politiebureau!

Feestelijke opening De keet wordt maandag 4 februari voor het eerst ingezet. Burgemeester Visser is, samen met de teamchef van de politie Katwijk om 10.15 tot 11.00 uur aanwezig om de keet feestelijk te openen.